Uitvaartverzorger van Amersfoort en Eemland

Annette Verbruggen, AVA Uitvaartzorg

Het verlies van een dierbare komt hard aan. Ook al was het voor de overledene de tijd of betekende het een einde aan een lijden; het betekent altijd verlies voor de nabestaanden. Dan is het fijn als er iemand klaar staat die weet wat er moet gebeuren om te komen tot een passende uitvaart. Iemand die als uitvaartverzorger aanvoelt wat nabestaanden nodig hebben. Die uitvaartverzorger kan ik, Annette Verbruggen – AVA Uitvaartzorg, voor u zijn.

U bepaalt zelf wat ik als uitvaartverzorger voor u beteken en ook wanneer. Er zijn mensen die al tijdens hun leven alles rond hun overlijden en uitvaart willen bespreken en vastleggen. Ook maak ik het mee dat mensen vlak voor het einde van hun leven, alles nog eens willen doornemen. Het zijn bijzondere, voorbereidende gesprekken, die het voor nabestaanden gemakkelijker maken. Want er moet al zoveel worden gedaan na een overlijden. Maar ook als er weinig tot niets is geregeld, kan ik als uitvaartverzorger de nabestaanden bijstaan in de dagen rondom uitvaart.

Ik besef me dat ik als uitvaartverzorger een heel bijzondere rol vervul in iemands leven of na iemands dood. Mijn werk is van korte duur, maar kan van grote invloed zijn op de beleving van een afscheid voor nabestaanden. Ik probeer die invloed overigens zoveel mogelijk te beperken. Het is immers niet mijn afscheid. Het moet zo zijn dat nabestaanden er later, als het grootste verdriet is geleden, met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Dat ze het niet beter hadden kunnen doen. Vanwege die bijzondere rol die ik als uitvaartvaartverzorger vervul, werk ik altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Want u moet het zeker weten dat ik iets voor u mag betekenen.

Als uitvaartverzorger zorg ik ervoor dat u me altijd kunt bereiken. Bij een sterfgeval betekent dat dag en nacht, zeven dagen in de week. Ik werk samen met Mieke van der Ploeg van Uitvaartzorg Den Dolder. Zij kan mij vervangen als ik om welke reden dan ook niet beschikbaar ben. Andersom geldt hetzelfde. Het biedt u de zekerheid dat u er nooit alleen voor staat.

Heel mijn werkende leven woon ik al in Amersfoort. Het is de stad waar ik mijn gezin heb en waar ik mijn eigen bedrijf ben begonnen onder de naam AVA Uitvaartzorg. De diversiteit van stad spreekt me aan. Ook het kneuterige dat Amersfoort soms heeft, past bij me. Persoonlijk, betrokken en met elkaar. In mijn werk zie ik dat terug. Samen met de nabestaanden geef ik vorm en richting aan een uitvaart. Op een authentieke wijze: oprecht en praktisch.

Uitvaartverzorger van Amersfoort en Eemland

Het verlies van een dierbare komt hard aan. Ook al was het voor de overledene de tijd of betekende het een einde aan een lijden; het betekent altijd verlies voor de nabestaanden. Dan is het fijn als er iemand klaar staat die weet wat er moet gebeuren om te komen tot een passende uitvaart. Iemand die als uitvaartverzorger aanvoelt wat nabestaanden nodig hebben. Die uitvaartverzorger kan ik voor u zijn.

U bepaalt zelf wat ik als uitvaartverzorger voor u beteken en ook wanneer. Er zijn mensen die al tijdens hun leven alles rond hun overlijden en uitvaart willen bespreken en vastleggen. Ook maak ik het mee dat mensen vlak voor het einde van hun leven, alles nog eens willen doornemen. Het zijn bijzondere, voorbereidende gesprekken, die het voor nabestaanden gemakkelijker maken. Want er moet al zoveel worden gedaan na een overlijden. Maar ook als er weinig tot niets is geregeld, kan ik als uitvaartverzorger de nabestaanden bijstaan in de dagen rondom uitvaart.

Ik besef me dat ik als uitvaartverzorger een heel bijzondere rol vervul in iemands leven of na iemands dood. Mijn werk is van korte duur, maar kan van grote invloed zijn op de beleving van een afscheid voor nabestaanden. Ik probeer die invloed overigens zoveel mogelijk te beperken. Het is immers niet mijn afscheid. Het moet zo zijn dat nabestaanden er later, als het grootste verdriet is geleden, met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Dat ze het niet beter hadden kunnen doen. Vanwege die bijzondere rol die ik als uitvaartvaartverzorger vervul, werk ik altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Want u moet het zeker weten dat ik iets voor u mag betekenen.

Als uitvaartverzorger zorg ik ervoor dat u me altijd kunt bereiken. Bij een sterfgeval betekent dat dag en nacht, zeven dagen in de week. Ik werk samen met Mieke van der Ploeg van Uitvaartzorg Den Dolder. Zij kan mij vervangen als ik om welke reden dan ook niet beschikbaar ben. Andersom geldt hetzelfde. Het biedt u de zekerheid dat u er nooit alleen voor staat.

Heel mijn werkende leven woon ik al in Amersfoort. Het is de stad waar ik mijn gezin heb en waar ik mijn eigen bedrijf ben begonnen onder de naam AVA Uitvaartzorg. De diversiteit van stad spreekt me aan. Ook het kneuterige dat Amersfoort soms heeft, past bij me. Persoonlijk, betrokken en met elkaar. In mijn werk zie ik dat terug. Samen met de nabestaanden geef ik vorm en richting aan een uitvaart. Op een authentieke wijze: oprecht en praktisch.